Recepti
Preizkusite se tudi sami v vlogi kuharskega mojstra!
Recepti
Si želite, da bi svojim najdražjim pripravili kulinarično presenečenje, kot bi ga pripravili vrhunski kuharski mojster?

Preizkusite naše recepte in če vam bo priprava jedi prezahtevna, vam bo kuharski mojster Aleš priskočil na pomoč z nasveti. Ob naslednjem obisku ga le povlecite za rokav, saj bo z veseljem delil izkušnje tudi z vami.
POROVA JUHA
POROVA JUHA
Letni in zimski
Preberi več
PIŠČANČJI ALI SVINJSKI FILE S SVEŽO ZELENJAVO IN KROMPIRJEM
PIŠČANČJI ALI SVINJSKI  FILE S SVEŽO ZELENJAVO IN KROMPIRJEM
Nevsakdanja omaka
Preberi več
AJDOVA KAŠA Z JURČKI
AJDOVA KAŠA Z JURČKI
TRADICIONALNO SLOVENSKO
Preberi več
MAKARONOVO MESO
MAKARONOVO MESO
Govedina in svinjina
Preberi več
SEGEDIN GOLAŽ
SEGEDIN GOLAŽ
Kislo zelje vsebuje veliko vitamina C
Preberi več
POLENTA KOT PICA
POLENTA KOT PICA
Klasika severne Italije
Preberi več
LISTNATA SOLATA S PIŠČANČJIM HRUSTLJAVČKOM
LISTNATA SOLATA S  PIŠČANČJIM  HRUSTLJAVČKOM
Lahka
Preberi več
RAMSTEK S TARTUFATO IN NJOKI
RAMSTEK S TARTUFATO IN NJOKI
Slovensko
Preberi več
POROVA JUHA
POROVA JUHA
Priprava:
Por narežemo na kolobarčke in ga prepražimo na maslu. Solimo in popramo. Krompir narežemo na kocke in ga dodamo poru. Zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo, dokler ni kuhano, zmešamo s paličnim mešalnikom, dosolimo, dodamo maslo, muškatni orešček in še nekaj narezanega svežega pora. Postrežemo.
PIŠČANČJI ALI SVINJSKI FILE S SVEŽO ZELENJAVO IN KROMPIRJEM
PIŠČANČJI ALI SVINJSKI  FILE S SVEŽO ZELENJAVO IN KROMPIRJEM
Priprava:
Popražimo koruzo, por, bučke, papriko in fižol začinimo in po potrebi zgostimo. . Piščančja prsa solimo in popečemo na žaru. Prelijemo z omako in postrežemo z ocvrtki.
AJDOVA KAŠA Z JURČKI
AJDOVA KAŠA Z JURČKI
Priprava:
Skuhamo ajdovo kašo, solimo. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo mešane gobe in pražimo toliko časa, da vsa voda, ki jo spustijo gobe, povre, solimo in popramo. Dodamo česen in svež petršilj. Kuhano kašo dodamo jurčkom, premešamo in pokuhamo.
Serviramo z žličko kisle smetane.
MAKARONOVO MESO
MAKARONOVO MESO
Priprava:
Na čebuli prepražimo na manjše kose narezano govedino in svinjino. Dušimo cca 1 uro. Dodamo paradižnikov koncentrat in suho  rdečo papriko. Zalijemo z jušno osnovo. Dodamo sol, poper, majaron, lovorov list in timijan. Ko se meso zmehča, zgostimo s škrobom. Testenine skuhamo po navodilih in postrežemo z omako.
SEGEDIN GOLAŽ
SEGEDIN GOLAŽ
Priprava:
Kislo zelje prepražimo na masti. Svinjsko pleče zrežemo na majhne kose in na hitro popečemo na vroči masti. Začinimo in dodamo kislemu zelju. Pražimo še cca 45 minut in dodamo suho rdečo papriko in zalijemo z govejo osnovo. Na koncu zgostimo z jedilnim škrobom.
POLENTA KOT PICA
POLENTA KOT PICA
Priprava:
Polento skuhamo po navodilih na deklaraciji. Naredimo bolj gosto varianto. Globok pladenj namažemo z olivnim oljem in vanj vlijemo polento. Polento damo počivat. Med tem naredimo omako iz jurčkov (sveži ali zmrznjeni). Na poru ali čebuli prepražimo jurčke, da spustijo ves sok, dodamo tržaško omako, solimo, popramo in zalijemo z vodo. Dodamo šetraj in timijan. Zgostimo z jedilnim škrobom. Ohlajeno polento vzamemo iz pladnja, zržemo na rezne, popečemo na žaru ali v ponvici in prelijemo z jurčkovo omako. Postrežemo lahko s kislo semtano in parmezanom.
LISTNATA SOLATA S PIŠČANČJIM HRUSTLJAVČKOM
LISTNATA SOLATA S  PIŠČANČJIM  HRUSTLJAVČKOM
Priprava:
Papriko in češnjev paradižnik zrežemo na male koščke. Pod vodo operemo listnato solato (ricca, loro rossa, berivka, motovilec, rukola - odvisno od sezone) in jo dodamo papriki in paradižniku. Začinimo s soljo, balzamičnim kisom in olivnim oljem. Sir naribamo in naredimo kroglice. Paniramo po dunajsko in ocvremo. Prelijemo s tatarsko omako.
RAMSTEK S TARTUFATO IN NJOKI
RAMSTEK S TARTUFATO IN NJOKI
Priprava:
Barbara: 041 746 160
Aleš: 041 770 854
Delovni čas:
Od ponedeljka do petka med 7-00 in 14.30 uro.
Kosila srežemo med 10.00 in 14.30 uro.
Sobote, nedelje in prazniki zaprto!
Pridružite se nam
facebook
Izdelava spletne strani: ReAktiv / Editor Studios